Boathus

Open dag Boathus 26 maart 2022

Aquaverium in Grou

Op zaterdag 26 maart a.s. houden wij van 13:00 tot 17:00 uur een open dag in het Aquaverium, het gebouw waarin het Boathûs gevestigd is.

Het is niet gebruikelijk dat een winterbergingsfaciliteit een open dag houdt, maar in ons geval leek het ons een goed idee omdat het gebouw Aquaverium een redelijk turbulent verleden heeft gehad en de consumenten vaak niet meer weten welke activiteiten er plaatsvinden.

De oorspronkelijke functie van het gebouw was een permanente botententoonstelling met watersportgebonden winkelactiviteiten daar omheen. Dit format bleek niet haalbaar waarna het gebouw op verschillende manieren werd gebruikt. Uiteindelijk bleek een stallingsfunctie het best te werken. Dit is nu definitief vorm gegeven als het “Boathûs”, waarbinnen zomer- en winterstalling aangeboden wordt, zowel binnen als buiten.

Naast boten vormt ook de stalling van campers een groeiend segment. Naast stalling biedt het Boathûs ook technische ondersteuning op velerlei gebied.

Wij doen bij Boathus:

  • motoronderhoud,
  • schilderwerken,
  • de levering en montage van elektronische instrumenten,
  • kleine verbouwingen etc.

Verder is er ruimte know how aanwezig in de personen van Fedde van de Werf en Heerco Halbesma, die met samen 80 jaar scheepsbouwervaring u met raad en daad terzijde kunnen staan.

Ook voor de doe het zelver zijn er mogelijkheden, zij het op beperkte schaal. Slijpen en schuren zijn uit den boze, (laten) poetsen kan in overleg. Overleg is hier het sleutelwoord, alle werkzaamheden dienen met de bedrijfsleiding te worden besproken. Zo is het mogelijk om in overleg de boot in het voorjaar, wanneer ruimte ontstaat apart te zetten zodat er bijv. wel geschuurd kan worden.

De handling van de boten wordt voorzover mogelijk met onze 15-tons heftruck gedaan, het transport van grotere boten werd deels uitbesteed. Hierin gaat op redelijk korte termijn verandering komen, in de naaste toekomst zullen wij zelf over zwaar gereedschap en een helling beschikken zodat alle scheepsbewegingen in eigen beheer uitgevoerd kunnen worden.

Wij heten u van harte welkom op zaterdag 26 maart vanaf 13:00 uur!