Boathus

Zo maak je je sloep of boot klaar voor de zomer

Boot voorbereiden voor zomer

Nu de zomer in aantocht is, is het tijd om je sloep of boot klaar te maken voor het vaarseizoen. Of je nu een fanatieke watersporter bent of gewoon lekker wilt ontspannen op het water, het is belangrijk om je vaartuig goed voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Hieronder geven we je een aantal handige tips voor de zomervoorbereiding van sloepen en boten.

  1. Controleer de motor

De motor is een van de belangrijkste onderdelen van je sloep of boot. Voordat je het water op gaat, is het daarom belangrijk om de motor goed te controleren. Controleer of er voldoende olie en brandstof in de tank zit en of alle filters en vloeistoffen op peil zijn. Laat eventueel ook de motorolie verversen en de bougies vervangen.

  1. Schoonmaken

Voordat je gaat varen, is het belangrijk om je sloep of boot goed schoon te maken. Maak de romp, het dek en het interieur grondig schoon met een mild schoonmaakmiddel en water. Vergeet ook niet om de ramen en het canvas schoon te maken en te behandelen met een UV-beschermer.

  1. Check de veiligheidsuitrusting

Veiligheid op het water is erg belangrijk. Controleer daarom of je alle benodigde veiligheidsuitrusting aan boord hebt, zoals reddingsvesten, reddingsboeien en brandblussers. Vergeet ook niet om de EHBO-kit te controleren en aan te vullen.

  1. Zorg voor voldoende proviand

Niets is zo vervelend als honger en dorst op het water. Zorg daarom voor voldoende proviand aan boord, zoals water, frisdrank, snacks en lunchpakketten. Vergeet ook niet om voldoende ijsblokjes en koelboxen mee te nemen om alles lekker koel te houden.

  1. Vergeet de accessoires niet

Naast de essentiële zaken zijn er ook nog een aantal accessoires die het varen nog leuker en comfortabeler maken. Denk hierbij aan een parasol of zonnetent om je te beschermen tegen de zon, een radio of bluetooth speaker voor de muziek en een waterdichte hoes voor je telefoon of camera.

Met deze tips kun je jouw sloep of boot goed voorbereiden op het vaarseizoen. Controleer de motor, maak alles goed schoon, check de veiligheidsuitrusting, zorg voor voldoende proviand en vergeet de accessoires niet. Zo kun je straks optimaal genieten op het water. Vraag een offerte aan op de pagina: contact.