Boathus

Een Gids voor een Zorgeloze Overwintering

Overweeg binnenopslag in onze Aquaverium voor maximale bescherming tegen sneeuw, regen en vorst!

De herfst staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om na te denken over de winterstalling van je boot. Het juist voorbereiden van je boot voor de winter kan helpen om ervoor te zorgen dat deze in topconditie blijft en klaar is voor een nieuw seizoen op het water. In deze gids delen we enkele tips voor een zorgeloze winterstalling.

1. Grondig Schoonmaken en Onderhouden
Voordat je je boot opbergt, geef hem een grondige reinigingsbeurt. Verwijder vuil, algen en zoutresten. Controleer en repareer eventuele schade aan de romp, het dek en de motor. Vergeet niet om de bilge schoon te maken en de brandstoftank volledig te vullen om condensvorming te voorkomen.

2. Winterklaar Maken van de Motor
Zorg ervoor dat de motor winterklaar is. Dit omvat het aftappen van water uit het koelsysteem, het vervangen van de olie en oliefilter, en het conserveren van de brandstofleidingen. Raadpleeg de handleiding van je boot of een van onze professionele monteur voor specifieke instructies.

3. Batterijonderhoud
Verwijder de batterij(en) en bewaar deze op een koele, droge plaats. Laad de batterijen regelmatig op om ze in goede conditie te houden. Het is ook een goed idee om de batterijpolen schoon te maken en te voorzien van een beschermende coating.

4. Brandstofbehandeling
Gebruik een brandstofadditief om de brandstof in de tank te stabiliseren en te voorkomen dat deze varieert. Hierdoor wordt voorkomen dat de brandstof oud wordt en problemen veroorzaakt bij de start van het volgende seizoen.

5. Veiligheid en Beveiliging
Controleer de veiligheidsuitrusting van je boot en zorg ervoor dat alles in goede staat verkeert. Denk aan reddingsvesten, reddingsboeien en brandblussers.

6. Documentatie en Verzekering
Maak een inventaris van alle waardevolle spullen aan boord en bewaar deze op een veilige plaats. Zorg ervoor dat je bootverzekering nog steeds van kracht is tijdens de winterstallingperiode.

Met deze tips ben je goed op weg naar een zorgeloze winterstalling voor je boot.
Bij Boathûs bieden we professionele opslagfaciliteiten en alle ondersteuning om ervoor te zorgen dat je boot veilig en in topconditie blijft gedurende de wintermaanden.